FAQ 

DANMARK, till våra Danska kunder:

Till Danmark skickar vi med Postnord som där har ombud. Kund i Danmark kan ej betala via kreditkort utan förbetalar.

 

Frågor och svar från Leg. Sjuksköterska Monicha Norén, God Balans Expertcenter

FRÅGA FRÅN HÄLSOKONSULT:

Hej Monicha!
Några av deltagarna, som kommit upp i åren och som gläds åt sin fettminskning, börjar nu istället bli bekymrade för att skinnet hänger och sladdrar runt midjan. Jag har förklarat att huden förlorar sin elasticitet med åren. Finns det någon hjälp för dem, så att deras lycka blir fullständig? Drar sig huden ändå tillbaka så småningom?

Har du några råd?
Mvh Åke Landskrona

Hej Åke!
Ja, det är riktigt att huden tappar sin elasticitet med åren. Det kommer förmodligen att bli bättre men tar det en tid. Har man haft många kilon så tar det upp till ett år för huden att dra ihop sig. Att säga att man kommer se ut som en tjugoåring igen är att putsa till sanningen men huden kommer att dra ihop sig till det bättre.

Man hjälper kroppen med detta genom att träna bålstabilitet och röra på sig regelbundet.

Lycka till!
Monicha Norén/ Leg. Sjuksköterska God Balans Expertcenter.

 


 

Kjære Monicha.
Takk for at expertråset finnes. Har nå fått førespørsel fra en kunde med MS. Kjenner litt til sykdommen, men lurer på om dere har erfraring med kunder som har denne sykdommen. MS medfører jo endel bevegleses begrensning etter hvert.

På forhånd takk.
Mariann.

Hej Mariann och Norge!
Härligt att höra att Du uppskattar expertcentret. För oss är det viktigt för att visa att vi tar överviktsproblematiken på allvar och att vårt koncept står för seriositet!

Celiaki är en sjukdom där tarmen reagerar allergiskt. Reaktionen igångsätts av gluten, proteinfraktion som finns i spannmål (vete, korn, råg och havre).

Oklar orsak men ärftliga faktorer är troliga. Man får en slemhinneskada där flera olika immunologiska reaktioner finns inblandade. Personen med sjukdomen får symtom i form av gasbildning, diarré, uppblåsthet, smärtor, illamående och även förstoppning. (Patienten kan ibland också ha svårt att tåla mjölk.)

Då de flesta av God Balans smaker (undantag kantarellsoppan och vår Bar) inte har tillsatts någon gluten kan kunder med glutenintolerans ofta väl använda sig av produkten. Jag ser heller inget hinder till att de går på Forte men som alltid bör läkaren ge ett besked kring detta. Skulle kunden vara överkänslig även mot mjölk kan vår laktosfria produkt användas. I övriga sorter finns laktos eftersom vi har skummjölk i produkten för att få de allra bästa proteinkällorna.

Lycka till!
Monicha Norén/Leg. Sjuksköterska God Balans Expertcenter.

 

 


 

Varför kan jag inte äta någonting annat när jag går på God Balans Forte?
Anna-Karin

Hej Anna-Karin!
Det beror på att när kroppen har tömt sina sockerförråd i cellerna, vilket tar ca tre dagar så börjar kroppen att bränna fett. I den fettförbränningsprocessen bildas ett ämne, keton. Ketonet ger oss följande fördelar:

1. Du blir pigg och mår väldig bra.
2. Du blir av med Dina hungerkänslor.
3. Ketonerna skyddar Din muskulatur!

Om Du i detta läge ger Din kropp annan mat, fr. a kolhydrater så kommer kroppen att använda dessa kolhydrater som energi istället. Risken finns då att Du avbryter den ketogena fasen och ovan fördelar försvinner.

Lycka till!
Monicha Norén/ Leg. Sjuksköterska God Balans Expertcenter.

 


 

Hej Monicha!
Jag har en fråga angående blodtrycksänkande medicin. En av mina God Balans kunder äter Aprovel och undrar hur det påverkar henne när hon går på forte.

Tacksam för svar!

Hej!
Att minska i vikt när man har högt blodtryck är den bästa "medicin" som finns. Det som troligen kommer att hända är att kunden kommer att behöva minska sin medicin i takt med att hon minskar i vikt. Detta skall skötas av hennes läkare. Be henne därför kontrollera sitt blodtryck två gånger per månad och om hon ser att blodtrycket är lägre än det brukar vara beställer hon en tid hos sin läkare som får ta ställning i frågan. Till dess ska hon fortsätta ta sin medicin som vanligt. Men som alltid ska hon tala med sin läkare när det gäller medicinering utöver p-piller och östrogen.

Ett högt blodtryck kan också vara helt genetiskt betingat, dvs. ha ärftliga orsaker. Då är det inte säkert att hennes blodtryck sjunker för att hon går ner i vikt men det är mindre vanligt. Låt oss hoppas din kund hör till de förstnämnda!

Lycka till!
Monicha Norén/ Leg Sjuksköterska God Balans Expertcenter.

 


 

Hej, Jag undrar bara om man kan äta God Balans när man ammar eller ska man vänta tills man ammat klart? Mvh Linda

Hej Linda,
Tack för Din fråga. När man ammar helt eller till största delen ska man inte minska för snabbt i vikt eftersom det då bildas ett ämne i mjölken som inte är bra för barnet. Om Du äter det vi kallar för God Balans® Forte, dvs. då Du byter ut alla måltider till God Balans® kommer Du att minska i vikt i en rasande fart så det är alltså INTE att rekommendera i en sådan situation. Däremot kan Du byta ut vissa måltider till God Balans® och minska långsammare i vikt. Det har alltså ingenting med själva produkten att göra utan handlar helt och hållet om viktminskningstakten.
Om Du skulle märka att Ditt barn reagerar med magknip kan det dock ha med mineralkoncentrationen att göra och då kan det oftast avhjälpas med att Du delar upp God Balans®-måltiden i två delar och dricker mycket vatten till. På så sätt späder Du ut mineralernas koncentration.

Önskar Dig stort lycka till och välkommen att höra av Dig på nytt!

Med vänlig hälsning

Monicha Norén/ Leg. Sjuksköterska God Balans Expertcenter

 Jag hade glömt köpa God Balans förra veckan. Kan jag ta varma koppen istället?
Tommy

 

Hej Tommy!
God Balans ersätter en hel måltid, det gör inte varma koppen. Du måste, för att upprätthålla fettförbränningen, ha i dig rätt näring. Men kan gå ner i vikt på många sätt men om det är fett du vill få bort från kroppen, behålla din lägre vikt och må bra, då skall du inte byta God Balans mot något annat.

Lycka till!
Monicha Norén/ Leg. Sjuksköterska. God Balans Expertcenter.

 


 

Hej!

Har en order hos er på grönsakssoppa.

Min dotter och jag ska nu ta tag i livet och satsa på en stooor förändring. :-)

Har gått en kurs med god balans för ca sju år sedan och gick då ner en hel del, men pga. av tuffa händelser i livet, så tappade jag fokus och började tröstäta.

MEN - nu är jag/vi på G igen!

En undran bara; Man ska ju dricka tre liter vatten/dag. Är det endast "kranvatten" man får dricka under "forte-perioden"? Loka? Smaksatt Loka? Coca-cola light?

Hur är det med kaffe? Får man dricka kaffe under "forte" och "mix" – tiden?

 

Oj, oj - mycket frågor blev det.

Tacksam för svar.

Anonym

 

Tack för ditt inspirerande mail! Så kul att du/ni är på gång igen! Ja, det är lätt att ramla tillbaka in i de gamla vanorna igen. Tröstätande är välbekant bland alla oss som få kämpa med vår vikt. Det beror ju på belöningssystemet som gör sig gällande i de situationer i livet då vi får det jobbigt. En del slutar att äta, dvs. de som inte har eller har haft en överviktsproblematik. Vi som hör eller har hört till den överviktiga skaran börjar tröstäta i stället och belöningscentrat i hjärnan lugnar oss tillfälligtvis. Följden blir att vi ökar i vikt igen och så tröstäter vi också för det och cirkeln är sluten.

 

Det som är så bra är att man alltid har möjlighet att komma igen J. Här kommer svaret på dina frågor;

Goda nyheter.

Angående Ramlösa, kaffe och te:

Den största delen av Ditt vätskeintag skall vara vanligt kranvatten men Du kan absolut även dricka mineralvatten, typ Ramlösa, Loka, även de som är smaksatta då det bara är aromer och idag är utbudet av dessa enormt. Se dock upp med att det finns ett par få mineralvatten ute på marknaden som innehåller fruktsocker – dessa skall Du inte använda Dig av då de ger energi. Tänk på att det är mycket viktigt att Du fördelar Ditt vätskeintag jämt fördelat under dygnets vakna timmar. Detta är under Forte-perioden väldigt viktigt då cellerna inte har samma förmåga att hålla kvar vätskan.

 

Ja, Du kan också dricka kaffe och Te, svart, rött, grönt och ört, så länge de inte ger energi (undvik de man tar i automat – de är ofta sötade), dessutom är te mättande – visste du det? Drick dem utan socker eller mjölk i rimliga mängder även under Din tid på Forte.

 

Du kan också dricka ett par glas med light drycker om Du vill. Dvs. Pepsi max, Cola light, Cola zero, Fanta free etc. Vad gäller dessa drycker så finns det 2 olika teorier. En grupp forskare som menar att det kan trigga sötsuget medan en annan grupp menar att det inte gör det.

Samtliga forskare är dock överens om att det inte ger någon energi vilket innebär att det inte påverkar ketonfasen. Det innebär sannolikt också att detta är individuellt varför vi rekommenderar våra kunder att prova sig fram. Däremot är det så att hög koffeinhalt, dvs. stora intag av just Coca-Cola och Pepsi ökar mängden Cortisol (ett stresshormon) i kroppen, vilket i sin tur kan påverka vårt blodsocker i mindre skala (dock oftast inom normalvärdena). Så försök att inte överdriva intaget/mängden. Många tycker dock att ett glas av någon av dessa drycker kan lugna sötsuget. Så pröva dej fram om Du vill.

 

Önskar er ett stort Lycka till och välkommen tillbaka om flera frågor dyker upp!

 

Monicha Norén/ Leg. Sjuksköterska God Balans Expertcenter.

 


 

Jag har problem med migrän, äter inga mediciner och är i övrigt frisk. Finns det något som hindrar att jag går in direkt på God Balans Forte eller ska jag trappa ner först? Min läkare har sagt att det är bra för mig att starta med God Balans program men han var osäker på just denna fråga.
Kan expertcentret hjälpa mig?
Jeanette

Hej Jeanette!
Migrän är en besvärlig neurologisk sjukdom som inte "bara består av huvudvärk". Sjukdomen kan fullständigt slå ut den som drabbas och dessutom bemöts hon/han oftast av nonchalans av människor som inte har insikt i sjukdomens svårighetsgrad, att migrän är en neurologisk sjukdom. När det gäller migrän och övervikt finns det diskussioner kring att viktminskning ibland kan minska symtomen.

Du behöver inte trappa ner innan du startar med forte. Var noga med att gå promenader varje dag. Och glöm inte vätskeintaget! De flesta med migrän mår bättre och en del blir helt besvärsfria under tiden de går på God Balans forte.

De finns också ett fåtal som får ett anfall under de första dagarna. Var inte rädd för att pröva. Kanske tillhör du dem som blir av med dina besvär under tiden du går på FORTE? Tänk tanken!

 

Lycka till!
Monicha Norén/ Leg. Sjuksköterska God Balans Expertcenter.

 


 

Hej!

Jag har nu ätit "Forte" i 5 dagar (3påsar/dag). Jag undrar hur lång tid det tar innan man börjar gå ner i vikt? Har inte minskat 1 gram ens. Jag är så matt i kroppen-vill gärna ligga ner & vila hela tiden, e det normalt? Tacksam för svar MVh Catrin

Hej Catrin,
Jodå, att du går ner i vikt när Du går på God Balans® Forte är faktiskt något vi kan lova! Det är nämligen så att vi har något som kallas "basalomsättning". Det innebär att om Du ligger i en säng, helt stilla i 24 timmar, i 37 grader, gör Din kropp (som kvinna, män ytterligare ett par hundra pga mera muskelmassa) av med ca 1200 kcal/dygn. Detta gör kroppen av med för att klara att hålla andning, hjärta, muskulatur mm. igång. När Du går på God Balans® FORTE får Du i Dig ca 480 kcal/dygn. Detta gör att Du alltså MÅSTE gå ner vikt eftersom kroppentvingas ta av sina fettreserver. Allt annat är fysiologiskt omöjligt. Det är ju också då som ketonerna bildas. Förutsättningen är förstås att kroppen inte får någon annan föda, ingen frukt, inga grönsaker, bara God Balans® och minst 3 liter vatten/dag. Mattheten Du beskriver beror oftast på för lite vätska och blir också bättre av korta, lugna promenader. Att ligga ner får Dig alltså att må sämre! Så ge inte upp! Bättre tider väntar och du kommer både må bättre och få en bra viktminskning. Glöm inte jobba med den Mentala tränings CD:n som hjälper Dig med fokuseringen på målbilden.

Önskar dig stort lycka till!

Lycka till!
Monicha Norén/ Leg. Sjuksköterska God Balans Expertcenter.

© 2017 God Balans International AB

 

Produkter

Handla

Information