FAQ 

DANMARK, till våra Danska kunder:

Till Danmark skickar vi med Postnord eller Schenker som där har ombud. Kund i Danmark kan betala via Payson. Frakt tillkommer alltid oavsett erbjudanden då kostnaderna till DK är högre.

 

Frågor och svar från Leg. Sjuksköterska Monicha Norén, med flera från God Balans Teamet.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Hej,

Jag undrar om den laktosfria smaken kommer i storpåse?

Från Ulla

 

Hej Ulla,

Den laktosfria smaken finns det ännu inga planer på att packa i storpåse, men vi tackar för din fråga och tar den med oss.

God Balans Expertcenter.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jag har gått på God Balans Forte i 7 veckor, minskat 16 kg och är supernöjd. Nu har jag gått över till mix men tycker det räcker med 2 God balans och en måltid per dag. Räcker det inet med det? Det står jag ska ta 3 Gob balans eller 2 middagar men det verkar onödig?

Undrar Christoffer

 

Hej Christoffer!

Grattis till en fantastisk viktminskning! Anledningen till att du ska ta 3 God Balans per dag samt en måltid mat på mix alternativt 2 God Balans plus 2 måltider mat per dag är för att du ska fortsätta att bevara din muskulatur samt få i dig samtliga näringsämnen varje dag. Om du får därför lite näring kommer kroppen bryta ner muskulaturen och avstanna fett förbränningen. Detta är ju ingenting vi önskar. Därför ska man aldrig ta mindre God Balans alternativt mindre mat än det vi rekommenderar.

 

Lycka till önskar Expertteamet.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jag gick ner 8 kilo med God Balans för ett år sedan och gillar verkligen metoden eftersom jag tyvärr är en "allt eller inget-person". Nu är jag på väg upp i vikt igen och undrar om det är okej att (för att hålla vikten) äta normalt i tre veckor och gå på God Balans i en vecka, varje månad? Eller är det riskabelt?

Hälsar Elisabeth

Så roligt att du trivdes med God Balans® och att du nådde det resultat du förutsatt dig! Det finns ju så många metoder och det är bra när man finner ett sätt som passar och som man känner att man klarar av. Om det dessutom är näringsmässigt sammansatt är det ju ännu bättre.

Svårare är det att hålla sin vikt och din fråga är intressant. Jag tycker att det allra viktigaste är att hitta det som gör att just du finner det som fungerar för dig. Vissa fortsätter att byta ut de måltider som inte är socialt viktiga under veckan. Kanske går man ibland själv och äter en lunch – bara för att man måste äta – och de gångerna är det perfekt att istället äta en God Balans®. Ditt förslag är ett annat sätt att hålla vikten på och jag anar att du menar att du då vill gå på ”FORTE”. Finns inga som helst risker i det (under förutsättning att du för övrigt är frisk förstås). Den enda ev. nackdelen jag kan se är att du får genomgå de 3 första lite jobbigare dagarna var 4:e vecka. Men känner du att det inte är ett problem för dig så är det ett enkelt, säkert och effektivt sätt att hålla sin vikt på!

Lycka till önskar Expertteamet.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hejsan, 

Jag startade med God Balans på halvfart, dvs jag byter ut 1-2 måltider per dag med Godbalans. Jag har tappat 11 kg på 2 veckor, är det farligt att gå ner så snabbt? Jag är skitglad men undrar ändå?

Michael

 

Hej Michael,

Så länge som du ser till att du får i dig tillräckligt med näring, dvs äter bra mat de övriga måltiderna så är det inte farligt. Du skriver inte hur mycket övervikt du har men om man har många kilo att gå ner så går det snabbare. Mår du bra och äter bra i övrigt så är det bara att gratulera!

Lycka till!

God Balans Expertcenter.

 

Tjohej,

Kan man byta ut God Balans drinkarna med God Balans Toffé Bar? Och ändå gå ner lika mycket i vikt som man skulle göra om man bara körde ren kur på God Balans drinkar?Henrik

Hej Henrik,

Om du går på God Balans FORTE innebär det att du endast äter God Balans och ingen annan mat över huvud taget. Detta för att få tillgång till de verksamma ketonerna som skyddar dina muskler och gör att du inte blir hungrig. Under första veckan på FORTE väljer du våra shakers och soppor.

När Du kommit in i vecka 2 kan du vid något enstaka tillfälle byta ut en av påsarna mot en Bars. Dela den gärna på två mål eller använd den i samband med ett träningspass. Du får i dig några fler kcal men eftersom God Balans innehåller bra fettsyror är risken mycket liten att du p.g.a detta skulle gå ur ketonfasen. De innehåller också något för lite salt varför du inte ska göra detta mer än vid undantagsfall.

På mix och mat kan Du använda Baren, Shaker eller Soppor precis hur du vill.

Lycka till önskar Expertteamet.

 

Hej,

Har köpt God Balans, min fråga är, kan jag dricka två koppar rött the och ha i ca 0,5 dl minimjölk, utan att resultatet förstörs??

Kan jag även äta V6 tuggummi, ca 3-4 st per dag?? //Caroline

Du kan dricka kaffe och valfritt te i normala mängder men utan socker och mjölk. Tuggummi går bra om du inte själv känner att det ger dig hungerkänslor för då bör du undvika detta. ”Tuggandet” kan ge vissa av oss hungerkänslor då enzymsystemet startar upp i samband med att man tuggar. Andra märker inte av det alls och då går det utmärkt att ta några sockerfria tuggummi per dag. Samma sak med Lightläsk (Pepsi max, Cola ligth m fl.). Går bra att ta ett par glas per dag om du inte upplever att du blir mer sugen på sött av detta. För vissa är det en start på sötbehovet – för andra en räddning. Vi är alla olika, prova dig försiktigt fram och finn det som passar dig bäst.  

Lycka till önskar Expertteamet.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 
 
 

Hej,

Hur vet jag vad jag ska välja? Byta ut lunchen eller gå hela vägen ut på Forte med bara God Balans?

Undrar Lovisa i Skellefteå

Hej Lovisa,

Du ska lalans passa in i ditt liv. Jag tänker så att det skapar så små förändringar som istället kan bli hållbara. Om man inte är hungrig direkt på morgonen utan istället tar med en frall med ost till kaffet vid 10-snåret så är en God Balans ett riktigt bra alternativ. Många gillar kaffe latte eller choklad smaken på morgonen.

Om man tycker att lunchen bara är stressig, och att dagens lunch ute är för dyr så kan du välja att ta en God Balans då istället, honna med att ta en promenad eller en powernap istället. Eller om du är riktigt trött och tycker kvällsmaten bara är ett nödvändigt ont - ja, då kan du välja att byta ut den istället. Eller både och. Vill du gå all in och minska i väldigt snabbt tempo och är beredd på att avstå från all mat under en period så läs på om "Forte". Det viktigaste är att hitta det sätt som passar just dig och att komma igång!

Lycka till!

God Balans Expertcenter.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

FRÅGA FRÅN HÄLSOKONSULT:

 

Hej Monicha!
Några av deltagarna, som kommit upp i åren och som gläds åt sin fettminskning, börjar nu istället bli bekymrade för att skinnet hänger och sladdrar runt midjan. Jag har förklarat att huden förlorar sin elasticitet med åren. Finns det någon hjälp för dem, så att deras lycka blir fullständig? Drar sig huden ändå tillbaka så småningom?

Har du några råd?
Mvh Åke Landskrona

Hej Åke!
Ja, det är riktigt att huden tappar sin elasticitet med åren. Det kommer förmodligen att bli bättre men tar det en tid. Har man haft många kilon så tar det upp till ett år för huden att dra ihop sig. Att säga att man kommer se ut som en tjugoåring igen är att putsa till sanningen men huden kommer att dra ihop sig till det bättre.

Man hjälper kroppen med detta genom att träna bålstabilitet och röra på sig regelbundet.

Lycka till!
God Balans Expertcenter.

 


 

Kjære Monicha.
Takk for at expertråset finnes. Har nå fått førespørsel fra en kunde med MS. Kjenner litt til sykdommen, men lurer på om dere har erfraring med kunder som har denne sykdommen. MS medfører jo endel bevegleses begrensning etter hvert.

På forhånd takk.
Mariann.

Hej Mariann och Norge!
Härligt att höra att Du uppskattar expertcentret. För oss är det viktigt för att visa att vi tar överviktsproblematiken på allvar och att vårt koncept står för seriositet!

Celiaki är en sjukdom där tarmen reagerar allergiskt. Reaktionen igångsätts av gluten, proteinfraktion som finns i spannmål (vete, korn, råg och havre).

Oklar orsak men ärftliga faktorer är troliga. Man får en slemhinneskada där flera olika immunologiska reaktioner finns inblandade. Personen med sjukdomen får symtom i form av gasbildning, diarré, uppblåsthet, smärtor, illamående och även förstoppning. (Patienten kan ibland också ha svårt att tåla mjölk.)

Då de flesta av God Balans smaker (undantag kantarellsoppan och vår Bar) inte har tillsatts någon gluten kan kunder med glutenintolerans ofta väl använda sig av produkten. Jag ser heller inget hinder till att de går på Forte men som alltid bör läkaren ge ett besked kring detta. Skulle kunden vara överkänslig även mot mjölk kan vår laktosfria produkt användas. I övriga sorter finns laktos eftersom vi har skummjölk i produkten för att få de allra bästa proteinkällorna.

Lycka till!
God Balans Expertcenter.

 

 


 

Varför kan jag inte äta någonting annat när jag går på God Balans Forte?
Anna-Karin

Hej Anna-Karin!
Det beror på att när kroppen har tömt sina sockerförråd i cellerna, vilket tar ca tre dagar så börjar kroppen att bränna fett. I den fettförbränningsprocessen bildas ett ämne, keton. Ketonet ger oss följande fördelar:

1. Du blir pigg och mår väldig bra.
2. Du blir av med Dina hungerkänslor.
3. Ketonerna skyddar Din muskulatur!

Om Du i detta läge ger Din kropp annan mat, fr. a kolhydrater så kommer kroppen att använda dessa kolhydrater som energi istället. Risken finns då att Du avbryter den ketogena fasen och ovan fördelar försvinner.

Lycka till!
God Balans Expertcenter.

 


 

Hej Monicha!
Jag har en fråga angående blodtrycksänkande medicin. En av mina God Balans kunder äter Aprovel och undrar hur det påverkar henne när hon går på forte.

Tacksam för svar!

Hej!
Att minska i vikt när man har högt blodtryck är den bästa "medicin" som finns. Det som troligen kommer att hända är att kunden kommer att behöva minska sin medicin i takt med att hon minskar i vikt. Detta skall skötas av hennes läkare. Be henne därför kontrollera sitt blodtryck två gånger per månad och om hon ser att blodtrycket är lägre än det brukar vara beställer hon en tid hos sin läkare som får ta ställning i frågan. Till dess ska hon fortsätta ta sin medicin som vanligt. Men som alltid ska hon tala med sin läkare när det gäller medicinering utöver p-piller och östrogen.

Ett högt blodtryck kan också vara helt genetiskt betingat, dvs. ha ärftliga orsaker. Då är det inte säkert att hennes blodtryck sjunker för att hon går ner i vikt men det är mindre vanligt. Låt oss hoppas din kund hör till de förstnämnda!

Lycka till!
God Balans Expertcenter.

 


 

Hej, Jag undrar bara om man kan äta God Balans när man ammar eller ska man vänta tills man ammat klart? Mvh Linda

Hej Linda,
Tack för Din fråga. När man ammar helt eller till största delen ska man inte minska för snabbt i vikt eftersom det då bildas ett ämne i mjölken som inte är bra för barnet. Om Du äter det vi kallar för God Balans® Forte, dvs. då Du byter ut alla måltider till God Balans® kommer Du att minska i vikt i en rasande fart så det är alltså INTE att rekommendera i en sådan situation. Däremot kan Du byta ut vissa måltider till God Balans® och minska långsammare i vikt. Det har alltså ingenting med själva produkten att göra utan handlar helt och hållet om viktminskningstakten.
Om Du skulle märka att Ditt barn reagerar med magknip kan det dock ha med mineralkoncentrationen att göra och då kan det oftast avhjälpas med att Du delar upp God Balans®-måltiden i två delar och dricker mycket vatten till. På så sätt späder Du ut mineralernas koncentration.

Önskar Dig stort lycka till och välkommen att höra av Dig på nytt!

Med vänlig hälsning

God Balans Expertcenter

 Jag hade glömt köpa God Balans förra veckan. Kan jag ta varma koppen istället?
Tommy

 

Hej Tommy!
God Balans ersätter en hel måltid, det gör inte varma koppen. Du måste, för att upprätthålla fettförbränningen, ha i dig rätt näring. Men kan gå ner i vikt på många sätt men om det är fett du vill få bort från kroppen, behålla din lägre vikt och må bra, då skall du inte byta God Balans mot något annat.

Lycka till!
God Balans Expertcenter.

 


 

Hej!

Har en order hos er på grönsakssoppa.

Min dotter och jag ska nu ta tag i livet och satsa på en stooor förändring. :-)

Har gått en kurs med god balans för ca sju år sedan och gick då ner en hel del, men pga. av tuffa händelser i livet, så tappade jag fokus och började tröstäta.

MEN - nu är jag/vi på G igen!

En undran bara; Man ska ju dricka tre liter vatten/dag. Är det endast "kranvatten" man får dricka under "forte-perioden"? Loka? Smaksatt Loka? Coca-cola light?

Hur är det med kaffe? Får man dricka kaffe under "forte" och "mix" – tiden?

 

Oj, oj - mycket frågor blev det.

Tacksam för svar.

Anonym

 

Tack för ditt inspirerande mail! Så kul att du/ni är på gång igen! Ja, det är lätt att ramla tillbaka in i de gamla vanorna igen. Tröstätande är välbekant bland alla oss som få kämpa med vår vikt. Det beror ju på belöningssystemet som gör sig gällande i de situationer i livet då vi får det jobbigt. En del slutar att äta, dvs. de som inte har eller har haft en överviktsproblematik. Vi som hör eller har hört till den överviktiga skaran börjar tröstäta i stället och belöningscentrat i hjärnan lugnar oss tillfälligtvis. Följden blir att vi ökar i vikt igen och så tröstäter vi också för det och cirkeln är sluten.

 

Det som är så bra är att man alltid har möjlighet att komma igen J. Här kommer svaret på dina frågor;

Goda nyheter.

Angående Ramlösa, kaffe och te:

Den största delen av Ditt vätskeintag skall vara vanligt kranvatten men Du kan absolut även dricka mineralvatten, typ Ramlösa, Loka, även de som är smaksatta då det bara är aromer och idag är utbudet av dessa enormt. Se dock upp med att det finns ett par få mineralvatten ute på marknaden som innehåller fruktsocker – dessa skall Du inte använda Dig av då de ger energi. Tänk på att det är mycket viktigt att Du fördelar Ditt vätskeintag jämt fördelat under dygnets vakna timmar. Detta är under Forte-perioden väldigt viktigt då cellerna inte har samma förmåga att hålla kvar vätskan.

 

Ja, Du kan också dricka kaffe och Te, svart, rött, grönt och ört, så länge de inte ger energi (undvik de man tar i automat – de är ofta sötade), dessutom är te mättande – visste du det? Drick dem utan socker eller mjölk i rimliga mängder även under Din tid på Forte.

 

Du kan också dricka ett par glas med light drycker om Du vill. Dvs. Pepsi max, Cola light, Cola zero, Fanta free etc. Vad gäller dessa drycker så finns det 2 olika teorier. En grupp forskare som menar att det kan trigga sötsuget medan en annan grupp menar att det inte gör det.

Samtliga forskare är dock överens om att det inte ger någon energi vilket innebär att det inte påverkar ketonfasen. Det innebär sannolikt också att detta är individuellt varför vi rekommenderar våra kunder att prova sig fram. Däremot är det så att hög koffeinhalt, dvs. stora intag av just Coca-Cola och Pepsi ökar mängden Cortisol (ett stresshormon) i kroppen, vilket i sin tur kan påverka vårt blodsocker i mindre skala (dock oftast inom normalvärdena). Så försök att inte överdriva intaget/mängden. Många tycker dock att ett glas av någon av dessa drycker kan lugna sötsuget. Så pröva dej fram om Du vill.

 

Önskar er ett stort Lycka till och välkommen tillbaka om flera frågor dyker upp!

 

God Balans Expertcenter.

 


 

Jag har problem med migrän, äter inga mediciner och är i övrigt frisk. Finns det något som hindrar att jag går in direkt på God Balans Forte eller ska jag trappa ner först? Min läkare har sagt att det är bra för mig att starta med God Balans program men han var osäker på just denna fråga.
Kan expertcentret hjälpa mig?
Jeanette

Hej Jeanette!
Migrän är en besvärlig neurologisk sjukdom som inte "bara består av huvudvärk". Sjukdomen kan fullständigt slå ut den som drabbas och dessutom bemöts hon/han oftast av nonchalans av människor som inte har insikt i sjukdomens svårighetsgrad, att migrän är en neurologisk sjukdom. När det gäller migrän och övervikt finns det diskussioner kring att viktminskning ibland kan minska symtomen.

Du behöver inte trappa ner innan du startar med forte. Var noga med att gå promenader varje dag. Och glöm inte vätskeintaget! De flesta med migrän mår bättre och en del blir helt besvärsfria under tiden de går på God Balans forte.

De finns också ett fåtal som får ett anfall under de första dagarna. Var inte rädd för att pröva. Kanske tillhör du dem som blir av med dina besvär under tiden du går på FORTE? Tänk tanken!

 

Lycka till!
God Balans Expertcenter.

 


 

Hej!

Jag har nu ätit "Forte" i 5 dagar (3påsar/dag). Jag undrar hur lång tid det tar innan man börjar gå ner i vikt? Har inte minskat 1 gram ens. Jag är så matt i kroppen-vill gärna ligga ner & vila hela tiden, e det normalt? Tacksam för svar MVh Catrin

Hej Catrin,
Jodå, att du går ner i vikt när Du går på God Balans® Forte är faktiskt något vi kan lova! Det är nämligen så att vi har något som kallas "basalomsättning". Det innebär att om Du ligger i en säng, helt stilla i 24 timmar, i 37 grader, gör Din kropp (som kvinna, män ytterligare ett par hundra pga mera muskelmassa) av med ca 1200 kcal/dygn. Detta gör kroppen av med för att klara att hålla andning, hjärta, muskulatur mm. igång. När Du går på God Balans® FORTE får Du i Dig ca 480 kcal/dygn. Detta gör att Du alltså MÅSTE gå ner vikt eftersom kroppentvingas ta av sina fettreserver. Allt annat är fysiologiskt omöjligt. Det är ju också då som ketonerna bildas. Förutsättningen är förstås att kroppen inte får någon annan föda, ingen frukt, inga grönsaker, bara God Balans® och minst 3 liter vatten/dag. Mattheten Du beskriver beror oftast på för lite vätska och blir också bättre av korta, lugna promenader. Att ligga ner får Dig alltså att må sämre! Så ge inte upp! Bättre tider väntar och du kommer både må bättre och få en bra viktminskning. Glöm inte jobba med den Mentala tränings CD:n som hjälper Dig med fokuseringen på målbilden.

Önskar dig stort lycka till!

Lycka till!
God Balans Expertcenter.

© 2021 God Balans International AB

 

Produkter

Handla

Information