Viktminskning kan vara enkelt, snabbt och säkert!

1999 startade God Balans av Svenska Läkare och Sjuksköterskor och kan idag erbjuda ett viktkoncept för din viktminskning som är säker, snabb och har tillstånd från Livsmedelsverk runt om i Norden. Vi arbetar med både mat – måltidsersättningar, fysisk rörelse och mental hälsa. Allt i en God Balans.

 

Du behöver inte vara medlem eller betala några månadsavgifter för att handla God Balans. Din Viktminskning ska vara enkel och snabb.

*VLCD = Very low Calorie Diet = Mat där alla nödvändiga vitaminer och mineraler finns med, men med extremt få kalorier. VLCD kan man leva på, utan annan mat under förutsättning att man är frisk.

 

Snabbast Viktminskning!

God Balans® FORTE

Du äter 3 måltider God Balans® per dag - ingenting annat och dricker rikligt med vatten - minst 3 liter, jämt fördelat över dagen.
Du får i dig endast 480 kcal/dag, mår bra och minskar 1,5 - 5 kg i veckan.

De första dagarna tömmer kroppen sina sockerdepåer i cellerna (framför allt i levern). Efter tre dagar vill hjärnan ha mera energi. Kroppen startar sin fettförbränning på allvar! I denna fettförbränningsprocess bildas ett ämne, Keton.

Ketoner ger oss följande fördelar:

·  Gör oss pigga

·  Tar bort hungerkänslorna

·  Sparar på muskulaturen


Om du äter något annat under Forteperioden tycker kroppen oftast det är lättare att använda detta som energi, fettförbränningen avstannar då något men framför allt startar hungerskänslorna igen och risken finns att ketonfasen avbryts.

Ketoner är alltså nyckeln och anledningen till att Du med fördel skall välja just VLCD.

 

VIKTIGT: VÄLJ VLCD SOM INTE ÄR ÖVER 500 KCAL/DAG. DETTA FÖR ATT VARA SÄKER PÅ ATT DU KOMMER IN I DEN KETOGENA FASEN VILKET GÖR ATT DU MÅR BRA, MUSKULATUREN SKYDDAS FETTER FÖRBRÄNNS OCH DU KOMMER ATT KÄNNA DEJ MÄTT OCH NÖJD! I skrivande stund finns endast 2 VLCD på marknaden som håller måttet! God Balans är förstås det vi rekommenderar!

Drick minst 3 liter vatten dagligen och promenera minst 15 min. 3 ggr/vecka, helst varje dag.

Upptrappning från Forte

Tiden efter God Balans Forte är lika viktig som under den aktiva tiden med God Balans Forte. Att återgå till att äta som Du gjort tidigare är att spoliera all den möda Du lagt ner på din viktnedgång. När Du handlar en veckobuffé från vår shop skickar vi med information, hur Du går till väga när Du trappar upp från God Balans Forte, för att Du ska må så bra som möjligt. Du kan också tala med Din Hälsokonsult/Återförsäljare om Du besöker någon av dem runt om i landet.

 

Snabb Viktminskning!

God Balans MIX och God Balans MAT

- för dej som vill ta det i lite lugnare takt.
Du byter VALFRIA måltider mot God Balans® enligt vårt speciella program

MIX

Ät tre God Balans dagligen.
Ät en Hälsotallrik när du vill på dagen.
Ät en frukt om dagen.
Drick minst tre liter vatten.

MAT

Ät två God Balans dagligen.
Ät två Hälsotallrikar under dagen.
Ät två frukter varje dag.
Drick minst tre liter vatten.

God Balans Hälsotallrik

I vår broschyr Upptrappningen finns information om vår hälsotallrik. Du kan också vända Dig till Din Hälsokonsult om Du besöker någon av dem runt om i landet för information.


God Balans För alla?
Är du frisk kan du med fördel välja God Balans Forte, den snabbaste vägen.

Är du under 18 år, gravid, ammar, har ätstörningar, är sjuk eller äldre kan du äta God Balans i kombination med mat eller som ett kosttillskott. Äter du mediciner, tala med din läkare och din hälsokonsult om vilket program du kan välja.

Att gå ner i vikt är ofta så positivt för hälsan så det är få sjukdomar där man inte kan välja God Balans Forte. Detta är särskilt viktigt vid hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes  typ 1. Vanligare är det att läkaren behöver minska dosen på medicinerna när vikten minskar.

Minskning av mediciner skall ALLTID skötas av Din behandlande läkare.

Tänk på vätsketillförseln.

 

 

God FYSISK Balans®

Är en förutsättning för en god hälsa där vetenskapen är överens om dess stora värde.

God Balans program utgår från personens egna förutsättningar där det viktigaste är att finna en rätt och funktionell träning som också hjälper Dig att hitta det roliga i att träna. Hör Du till dem som aldrig tyckt om att träna? Vi gör allt vi kan för att hjälpa Dig finna nya vägar! Träning får aldrig bli en plåga - då blir den som bekant inte av. Vårt fett transporteras via blodet ut till våra muskler där det ligger och väntar på att förbrukas - så, att utöva fysisk träning är mycket viktig för Din viktminskning.

Jobba gärna med lågintensiv träning när det gäller viktminskning såsom promenader, simning, stavgång, yoga, och cykelturer mm. som kan passa bättre för den som föredrar att träna mera på egen hand.

 

 

 

God MENTAL Balans®

Har du satt upp ett mål men inte lyckats nå det? De flesta gånger är problemet att man inte tränar mentalt, regelbundet eller i rätt ordning. Det är viktigt att det sker i följande ordning:

1.    Muskulär avkopplingen

2.    Mental avslappning

3.    Mental Träning

Kroppen måste vara avslappnad innan Du kan tömma hjärnan på tankar i en mental avslappning och först därefter sätter du upp mål i den mentala träningen och din viktminskning. Att träna mentalt i en muskulärt spänd kropp är lika omöjligt som att slå världsrekord i ländhopp samtidigt som du funderar över vart du skall åka på semester nästa sommar.
Vår specialinspelade CD-skiva hjälper kroppen att med automatik leda dig mot ditt mål.

Dessa specifika träningsprogram är utformade och inlästa av Monicha Norén, Leg. Sjuksköterska och Mental Tränare. CD:n omfattar hela vårt koncept.

 

 

 

Att hålla vikten

Grattis! Du har nu nått den vikt du finner är acceptabel för dej och nu börjar nästa fas – att hålla din nya vikt.

Fortsätt använda God Balans som ett hjälpmedel att ta till istället för skräpmat, för ett överhoppat mål, som ett mellanmål eller som en vitaminkur. 

Fortsätt med regelbunden träning. Den hjälper dig hålla vikten och hålla din hunger på en bra nivå. Detta så att du kan fortsätta ha en kropp du trivs med.

 

 

Stress är för många människor i dag den största boven till ohälsa och övervikt.

Negativ stress uppstår när man känner sig oförmögen att kunna påverka sin situation. Stress och perioder av högt tempo är i sig inte farligt för hälsan. Det är när man inte kan koppla av mellan stressperioderna, inte få återhämtningen, inte kan sova gott och få en effektiv vila i mellantiden som stressen börjar bli tärande.

Med enkla träningsmetoder kan du för framtiden hålla kontroll över din stress, komma tillrätta med det du vill ändra på i ditt liv och få stöd för att kartlägga hur du kan göra förändringar.

 

Den Mentala Träningen ger dig motivation och uthållighet att även i framtiden hålla kvar din målbild som du en gång beslutat dig för.

 

  

Jag önskar dig ett varmt Lycka till!

Monicha Norén
Leg. Sjuksköterska och Mental Tränare.

 

Produkter

Handla

Information